
Naminės elnienos dešrelės su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Share This Article
Dešrelėms reikia:
7 kg elnienos
3 kg lašinių
1,8 kg mocarelos sūrio
500 g saulėje džiovintų pomidorų
4-5 galvutės česnako
Druskos – 28 g/1kg faršo (šiuo atveju 280 g)
100 g juodųjų pipirų
Kiaulienos žarnų
Gaminimo eiga:
Elnieną, kiaulienos lašinius ir sūrį susipjaustome stambiais gabalais. Viską sumalame per mėsmalę, taip pat ir česnakus su saulėje džiovintais pomidorais.
Į faršą su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais dedame druską ir pipirus, viską gerai išminkome rankomis ir paliekame porai valandų.
Dedame dešrelių faršą į kiaulienos žarnas, formuodami norimo dydžio dešreles.
Dešreles skanu tiek virti (15 min), tiek kepti (~30 min. 1800C temperatūroje)
Recepto autorius: Ramutė Juknytė