
Mieliniai blynai su šernienos kepenine
Share This Article
Blynams reikės:
1 pakuotės mielinių blynų mišinio
1 skardinės šernienos kepeninės konservų
100 g. varškės
200 g. grietinės
Aliejaus kepimui, druskos.
Gaminimo eiga:
Pagaminame blynų tešlą pagal instrukciją ir paliekame nurodytam laikui, kad tešla pakiltų.
Per tą laiką galime pasiruošti varškės padažą. Sumaišome varškę su grietine ir pasūdome. Jei norite, padažą galite pagardinti česnaku.
Į keptuvę pilame aliejaus, jam įkaitus dedame po du šaukštus tešlos kiekvienam blynui.
Kai blynų viršus pasidengs porėtomis skylutėmis, ant kiekvieno blyno dedame po šaukštelį kepeninės ir ant jos dar po šaukštą tešlos.
Apverčiame blynus ir kepame, kol gražiai apskrus iš kitos pusės.
Serviruojame lėkštėje su varškės padažu.
Skanaus!
Recepto autorius: Ramutė Juknytė